.st0{fill:#FFFFFF;}

Săptămâna alăptării în Bucureşti 

 August 7, 2009

By  Irina Popescu

UPDATE !!!! Mulţumim celor care au luat parte la evenimentul de duminică, ne-am bucurat să vă avem alături!

O echipă de consilieri misterioşi vor să readucă alăptarea în atenţia bucureştenilor. Vor reuşi?

Provocarea este mare, dar ei sunt pregătiţi prin antrenament intens, zi şi noapte.

Au luat atitudine, decretând săpămâna 10-16 august – Săptămâna alăptării în Bucureşti . În perioada respectivă vor fi de neoprit: în parcuri, în malluri, la supermarket, aiurea în tramvai, la ştrand, pe terasă, la Ikea, la piaţă, peste tot, vă veţi lovi de ei.  Aleargă, se caţără, zboară (ok, m-am uitat la Heroes), calcă pe biberoane, alăptează în public, răspund la întrebări, dau informaţii, sunt fantastici!

Apoi, ta-da-da-daaam, apoi, duminică urmează ÎNTÂLNIREA:

Consilierii, într-o sală de bal, invită mame, gravide, bebeluşi, taţi, copii care nu mai sunt bebeluşi, îi invită pe toţi aceştia la:

Grupul de sprijin pentru alăptare

Să vorbim, să dezbatem. Vă dezvălui o temă, pentru restul trebuie să veniţi:

 • Ştim cu toţii ca laptele matern e cel mai tare. Atunci de ce 80% dintre copii primesc formulă?

Se discută despre factorii care influenţează negativ alăptarea. Cum să prevenim şi cum să rezolvăm.  Ies scântei, vă zic eu!

Vă zic şi un banc cu alăptarea:

“Compania Vacana îşi promovează noile produse într-o cireadă. Aleg ei o vacă, mai bălţată un pic.

– Bună ziua.  Am creat cel mai bun substitut pentru laptele de vacă. Viţelul dvs va fi încântat să bea noul Vacana cu bifidus şi imunofortis. Este ideal pentru el, un înlocuitor perfect, adaptat stomacului, sistemului nervos şi previne îmbolnăvirea micului dvs viţel.  Avem şi o promoţie, dacă cumpăraţi…

– Aloooo, ce,  mă crezi vaca nebună???”

Nu vă lăsaţi înşelaţi de şarlatani.

Pe stradă, veţi recunoaşte adevăraţii consilieri după uniformele speciale. Le facem publice cu o zi înainte, pentru a preveni copierea lor.

Cei de la Vacana şi Cuibuşor sunt nişte impostori, feriţi-vă!

Date pentru Grup:

Duminică, 16 aug, ora 18,00.

Locaţia: strada Pretorienilor nr 11.   Zona Izvor.

Păstrăm legătura. Revin cu cele mai noi informaţii despre locaţia consilierilor şi activitatea lor.

Human milk rulz!

Sponsor principal: www.sling.ro

Partener media:

Itsy Bitsy

related posts:
 • Ma bucur mult ca s-a spart gheata si ca in curand probabil o sa auzim din ce in ce mai mult si mai multe locuri despre Naste cum simti 🙂
  Imi pare rau ca nu am putut participa fizic la nicio actiune a miscarii dar am prins si noi curaj si am plecat la aer curat si mai racoros…data viitoare poate o sa va pot ajuta si eu 🙂

 • Salut cu entuziasm initiativa dumneavoastra. Ni se tot spune ca suntem generatia Cernobal, ca suntem pui de Crevedia, ca nu suntem in stare nici sa tinem calumea o sarcina, dar sa alaptam… Parca am fi programate din start pentru esec. Bunicile si mamele noastre se bazau mult mai mult pe instinctul propriu. Nu erau bombardate cu atata informatie de multe ori de slaba calitate.

  In primul rand trebuie educati pediatrii. Se reped sa prescrie completare cu lapte praf, desi micutul nu are decat una sau doua saptamani.

  Am cunoscut atat de multe mame constiincioase, care ar face orice pentru binele si sanatatea copilului, dar prost informate de catre oamenii care ar trebui sa le ghideze pe drumul asta atat de plin de responsabilitate.

 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

  Ai nevoie de îndrumare? Scrie-ne

  >