luni, 23 aprilie, 2018

Curs de relaxare în timpul travaliului și al nașterii


Cursul este susținut de Bianca Silvia Munteanu, psiholog și psihoterapeut în formare, consilier de dezvoltare personală acreditat în UE, membru al Asociației Române de Hipnoză clinică, Relaxare și Terapii Ericksoniene.

Pe Bianca o puteți urmări și pe blog și pe pagina ei de facebook.

Cui se adresează cursul?

Acest curs se adresează femeilor însărcinate care și-au propus să nască natural și își doresc un travaliu și o naștere cât mai ușoare, dar și persoanelor care vor însoți viitoarea mămică în procesul travaliului și nașterii.

Mitul nașterii acompaniate de durere și teamă este unul adânc înrădăcinat în cultura noastră. Media, poveștile prietenelor sau cunoștintelor de cele mai multe ori perpetuează acest mit. La fel și nesiguranța și neîncrederea în forțele proprii.

Cum poți avea un travaliu și o naștere cât mai ușoare?

Întâmpinând travaliul și nașterea total relaxată, eliberată de temeri și anxietăți. Corpul tau știe să nască! Mintea este cea care uită! Temerile, anxietățile te fac să uiți că singurii experți în naștere sunteți chiar tu și bebelușul tău!

Care este scopul cursului?

Prin acest curs ne propunem să eliminăm temerile, anxietățile, credințele negative care transformă nașterea într-un proces terifiant. Nașterea este un proces cu un puternic impact psiho-emoțional, atât asupra mamei, cât și a bebelușului.  Vei învăța cum să depășești singură convingerile superficiale sau false legate de travaliu și naștere.

Cursul este interactiv și cuprinde activități practice, elemente de art-terapie și părți de expunere teoretice.

Ce înveți la curs?

La terminarea cursului vei ști exact ce presupune respirația corectă și cum ajută în travaliu și naștere, vei cunoaște tehnici de relaxare, tehnici de control al durerii, vei ști cum să îți construiești singură sugestiile pentru o naștere cât mai ușoară, pornind de la credințele tale negative legate de naștere și travaliu, vei ști ce este o ancoră, cum se construiește și cum este de ajutor în travaliu și naștere, vei exersa practic tehnicile de relaxare predate la fiecare ședință din curs.  La terminarea cursului vei ști că nașterea poate fi simplă, frumoasă și împlinitoare.

Program: 3 ședințe de curs (prima de 2 ore, iar următoarele de o oră și jumătate)

Locație: Aleea Circului nr. 1, bloc 1, scara C, apt. + interfon 89, parter

Cost: 180 de lei. Dacă veniți împreună cu partenerul sau cu o altă persoană apropiată care vă va fi alături la naștere, costul suplimentar este de 60 de lei.

Înscrierile se fac printr-un e-mail la adresa contact@nastecumsimti.org, în care vă rugăm să precizați vârsta sarcinii, precum și un număr de telefon de contact.
Pentru mai multe detalii şi întrebări: 0734 399 459 (Alexandra).