.st0{fill:#FFFFFF;}

Grup de sprijin (şi încurajare) pentru alăptare 

 January 15, 2010

By  Irina Popescu

“Sunt Darie şi sunt dependent. Am venit la acest grup pentru că nu vreau să-mi spună nimeni când să mă las. Eu ştiu mai bine.

“Sunt David şi… sunt dependent. Mulţumesc pentru înţelegere!

Sunt Natalia şi de 3 luni sunt “curată”. Pe bune, nu m-am atins! Dar 2 ani şi 11 luni am fost addicted. Era foarte bine. Şi acum e foarte bine. Îmi doresc să vă pot spune cât de bine este. Dar trebuie să simţiţi, să fiţi acolo, să trăiţi asta. Eu votez pentru dependenţă! Dependenţa de lapte matern!”

Noul grup se anunţă provocator şi plin de surprize! Ai această dependenţă? Vino la “Alăptarea Anonimă” şi noi facem  auzit numele tău! Nu există jenă sau critică. Avem în schimb încurajări, informaţii, comunicare, bucurie şi căldură (si prin pardoseală – mulţumim Ilinca şi Dan!).

De ce facem asta?

Am întâlnit un medic renumit care mi-a spus:

“-Trebuie să daţi şi lapte praf copilului, altfel nu va creşte suficient! Iar Vacana, ăsta nou, este cel mai bun! Ah, a făcut pete roşii, luaţi-i HA, e perfect! ” … Maria avea 1 lună şi un pic…

E trist că am primit sfatul ăsta de la un medic pediatru, de un renume naţional, în care aveam încredere…

“- Trebuie să diversificaţi la 3, cel mult 4 luni. Altfel acest copil va refuza orice alt aliment. E riscul dvs., dar faceţi un rău copilului…” – un medic de familie, împreună cu o asistentă pe care am descoperit-o, surprinsă, pe un dvd realizat de Dana Nălbaru (sunt sigură că era pusă acolo cu cele mai bune intenţii, dar a dat prost!).

E stupid…

“- Nu există sugar care să nu necesite lapte praf!” zic ei, neonatologii din unele maternităţi bucureştene, în ciuda tuturor informaţiilor pe care ar trebui să le cunoască…

Noi credem în schimbare! Schimbarea o putem face noi, părinţii, medicii care sprijină alăptarea, toţi cei care vor să se implice în promovarea alăptării în România!

Aştepţi un copil şi vrei să fi pregătită pentru a-l hrăni natural?

Ai deja un copil şi vrei să ne împărtăşeşti experienţa ta pozitivă sau să discutăm despre dificultăţile întâlnite în alăptare?

Ai un copil alăptat care a trecut de un an, iar presiunea celor din jur pentru a-l înţărca te deranjează?

Consilierii:

Irina-Alexandra Popescu – educator prenatal certificat Lamaze, consilier pentru alăptare, doula;

Roxana-Mirela Duduş – în formare pentru a deveni lider La Leche League;

Diana Mateescu – creatoarea sling.ro;

Ilinca Tranulis – medic pediatru;

Ramona Roşu – fiziokinetoterapeut, educator prenatal certificat Lamaze;

Claudia Necula – psiholog clinician, psihoterapeut şi educator prenatal certificat Lamaze;

te aşteaptă duminică, 24 ianuarie 2010, ora 17, in strada Pretorienilor nr.11 (zona Izvor).

related posts:
  • […] Te poți duce fie că aștepți un copil și vrei să fii pregătită să îl hrănești natural, fie că ești deja mămică, dar vrei să împărtășești din experiența ta și începătoarelor. Grupul este deschis și mămicilor ”mai vechi”, care vor să înceteze alăptarea sau, o situație neplăcută, cei din jur insistă s-o convingă ca a venit timpul ca cel mic să fie înțărcat. Detalii complete pe NasteCumSimti.org […]

  • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

    Ai nevoie de îndrumare? Scrie-ne

    >